Myoser - Muskelspændinger Og Smerter

Muskelsmerterne er slemme, og forsvinder ikke efter et par dage som de plejer. Dette kaldes Myoser eller triggerpunkter, og kan være en meget grim smerte, når den først sætter sig. Du har måske oplevet, at dine muskelsmerter er taget til, og stråler ud i resten af kroppen? Det er ulideligt, men kan behandles. Læs med her hvordan. 


Nakkesmerter, ømme muskler, ondt mellem skulderbladene og muskelsmerter i ryggen er få af de smerter, der rammer med en myose. Muskelspændinger er ubehagelige, og specielt myoser som kan sidde lokalt, og genere i bløddelene over en lang tid. Grunden til at man også kalder en myose for et triggerpunkt, er, at det ramte punkt, kan stråle ud i kroppen og give smerter andre steder. Eksempelvis hvis du har smerter i nakken og baghovedet, kan smerten sætte sig som en trykkende hovedpine. Myoser og hovedpine går ofte hånd i hånd, og det er for at sige det mildt, møg irriterende.


Er du en af dem, der har oplevet en myose, ved du præcis, hvor meget det kan hæmme dig i din hverdag. Kan du til gengæld nikke genkendende til overstående gener, men ikke har vidst, hvad du skal gøre? Så er du langt fra den eneste. Læs med og bliv klogere på, hvad en myose er, hvordan du genkender den og behandler den.

Myoser Og Triggerpunkter

Når det kommer til myoser, er man slet ikke i tvivl om, at det er smertefuldt. Man har ikke fundet ud af, hvad der sker, når en myose opstår. Dog er man sikker på, at den opstår, hvis man har siddet i en anspændt arbejdsstilling i alt for lang tid. Man glemmer hvor meget man spænder op, når man sidder i samme arbejdsstilling hver dag.


En myose er betegnelsen for et ømt område i din muskel. Hvis man forsigtigt mærker efter med fingrene hen over musklen, kan man mærke et hårdt område i musklen, hvor der er dannet en muskelknude. Det er her myosen sidder. Man antager, at det er muskelfibre i musklen der af en uforklarlig årsag, spænder mere op end resten af musklen. Sker det, at en myose giver anledning til smerter i et nærliggende område, kalder vi det et triggerpunkt. Det betyder, at du eksempelvis kan opleve, at smerten stråler ud som en hovedpine, hvis myosen sidder i nakken. Ligeledes hvis myosen sidder i skulderen, kan du opleve, at smerten stråler ud i armen. Disse triggerpunkter er meget ubehagelige, og kan tage alt fra uger til måneder at komme over. I værste tilfælde kan myoser sætte sig som en kronisk smerte. Det kan man undgå ved, at behandle det i god tid.

"Jeg fik en myose og var simpelthen nødt til at få hjælp. Jeg skulle hurtigt på benene igen, så jeg kunne starte min træning op. Det er den mest irriterende smerte, jeg længe har oplevet at have. Den tog mig lang tid, at komme mig over."

Hvordan behandler og undgår du myoser?

Når man har så mange smerter, kan det godt være super ubehageligt, at overlade sine gener til en massør. Ikke nok med at det gør ondt, så kan det også være svært at sidde ordentligt i bilen, og komme frem og tilbage, fra hjem til behandlingssted. Det er derfor klart, at du tilpasser din massagebehandling til din situation. Her får du et par muligheder til, hvordan du kan slippe af med dine myoser:


Skift arbejdsstillingSkift arbejdsstilling

En myose kan komme af, at du har siddet for lang tid i en opspændt arbejdsstilling. Det er både Hårdt og ubehageligt for kroppen. Stillingen gør, at du spænder skuldrene helt op på linje med ørene. Det giver spænding i både nakke, skuldre, ryg og lænd. For at komme af med (eller undgå) en myose, bør du derfor skifte arbejdsstilling ofte. Hvis man husker det, kan det også være en god idé, at rejse sig en gang i timen. Her bør du strække ud i arme og ryg.


Styrketræning og udholdenhedstræning er vejen til færre overbelastninger

Ved at holde kroppen, og dermed musklerne, i gang kan du undgå opspændinger og muskelømhed. Hver gang du træner musklerne, husker den. Den husker, når du har trænet hårdt, og den husker de smerter, du har været gået igennem efter din første træning. Denne smerte ønsker kroppen ikke at gå igennem igen, og arbejder straks på, at øge udholdenheden, så du undgår at blive øm igen næste gang. Dog er det begrænset, hvor længe vores kroppe kan huske. Du bør derfor undgå, at der går alt for lang tid imellem dine træninger. På den måde overbelaster du ikke kroppen. Når kroppen er i balance, slipper du for myoser og opspændte muskler.


Massér dine ømme muskler med en massagepistol

Ved hjælp af slagterapi kan en massagepistol hjælpe dig af med dine spændinger og ømme muskler. Med de konstante og pulsende slag man får, bliver muskler og væv løsnet op, og slapper dermed mere af. Den dybdegående massage går ned, og stimulere det område af din muskel som har dannet en muskelknude i form af en myose. Det bedste ved en massage pistol, er, at den kan justeres i hastighed, og kommer med flere massagehoveder. Hvis du er hårdt ramt af en myose, kan du altså vælge et blødt massage hoved, og starte på en meget lav hastighed. På den måde undgår du at pine dig selv med smerterne, og kan gå gradvist op. Det gør ikke kun processen meget behagelig, men koster dig heller ikke en formue. Massage pistolen er desuden perfekt til, at varme dine muskler op, både før og efter træning.


Sale Off
Musclepain Pro Massagepistol
1.800,00 kr899,00 kr

KILDER:


https://muskelklinikken.dk/om-muskler/myoser/
https://samvirke.dk/artikler/doejer-du-med-myoser-bliv-smerten-kvit-med-disse-5-oevels