Tips til at komme af med hold i nakken

Tips til at slippe af med hold i nakken

Udover at kunne være smertefuldt, så er hold eller spændinger i nakken også hæmmende og kan hurtigt gøre en god dag dårlig.

Hvad er hold i nakken? 
Kendetegnene og symptomerne ved hold i nakken er smerter ved nakke og skuldre, fordi nakken er låst i en forkert stilling. 
Hold i nakken opstår ofte, når man har lagt i en forkert stilling om natten, eller fordi man er under fysisk eller psykisk stress. I nogle tilfælde kan hold i nakken også opstå ved fysisk aktivitet eller en forkert hurtig bevægelse. 

Hvor lang tid har man hold i nakken? 
De fleste oplever forbedring indenfor 3 dage, og sommetider kan der gå op til 7-10 dage.

Hvad kan man gør ved hold i nakken?
Hold I nakken og nakkestivhed kan opstå, fordi ens nakke med tiden er blevet mere og mere stiv. 
Hvis du ofte om morgen vågner med nakkestivhed eller smerter i nakken, kan det være smerterne med tiden kan blive værre eller udvikle sig til et punkt, hvor du får brug for behandling. Der er dog råd at hente, hvis du gerne vil komme nakkestivheden til livs.

En dybdegående massage kan forebygge og behandle problemet
Massage af kroppen har virkelig mange fordele, og det kan både forebygge og behandle din hold i nakken, især hvis du er typen som lider af problemet ofte.

En professionel massage hos en massør kan være dyr, især hvis det skal opretholdes og gøres hyppigt.
Et alternativ kan være at anskaffe sig en massagepistol. En massagepistol kan hjælpe dig med en luksuriøs, dybdegående og afslappende massage derhjemme, og uden at du skal af med en masse penge hver eneste gang.

Musclepain Pro Massagepistol har vundet flere bedst i test og er anbefalet af både fysioterapeuter og atleter. Den bruges også ofte af folk, der sidder meget på kontor eller har hårdt fysisk arbejde, hvor man ofte får spændinger i nakken. Slagterapien som massagepistolen anvender kan løsne smerterne i nakken og gøre den mere smidig, så hver bevægelse med hovedet ikke behøver være smertefuld.

Den giver en dyb og fyldestgørende massage på kort tid, så du hurtigt kan komme i gang igen og føle dig friskere og fri for spændinger og smerter.

En massage kan også afhjælpe myoser og opvarme musklerne
Hvis du er typen, der døjer med myoser, så kan massagepistolen også være et godt valg til dig. Myoser kommer ofte af en forkert eller ensformig arbejdsstilling eller af stress og giver dig også smerter og ubehag i nakken.
Uanset om du er typen der træner meget eller bare spænder meget i kroppen til dagligt, så er det en rigtig god idé at opvarme musklerne for at forebygge spændinger, og på den måde kan du komme problemet i forkøbet.

Husk god støtte og aflastning, hvis du allerede har fået hold i nakken
En god støtte og aflastning er nødvendigt, når man allerede har fået hold i nakken. Det kan gøres med en ekstra hovedpude. Man skal forsøge at holde sig så meget i ro som muligt og mærke efter i kroppen. Hvis noget gør for ondt, skal man slappe mere af og tage den med ro, indtil kroppen igen er klar.

Nakkeøvelser 
Der findes flere øvelser, som er gode for nakken og for at udløse spændinger og stivhed.
Du kan starte med at tippe hovede til højre og venstre skiftevis. Start stille ud og mærk efter. Hvis det gør for ondt, skal du ikke forsætte. Derudover kan du også bøje hovedet frem og tilbage, indtil du mærker smerterne løsne sig op.
Du kan dreje hovedet så meget til venstre og højre som muligt og kigge dig over skuldren, så godt som muligt. 
Øvelserne hjælper med at opløse spændingerne og gøre musklerne mere smidige igen. 

Få varmebehandling og massage på samme tid
Det smarte ved en massagepude, som Musclepillow fra Musclepain, er at man kan læne sig tilbage og slappe helt af, mens massagepuden gør alt arbejdet.
Massagepuden roterer både med og mod uret, og så har den infrarød varme som både kan slås til og fra, så man får 2 behandlinger i 1.

Massagen er dydbegående og afstressende, og kan hjælpe dig af med spændinger, nakkestivhed, myoser og hjælpe dig med en dybere og mere afslappende søvn, så du også slipper fra at vågne op helt stiv i kroppen.

Det gode ved den infrarøde varme er at den trænger dybt ind i musklerne og øger blodtilstrømningen, som gør at ilten og nærringstofferne lettere bliver tilført til muskler og led. Varmen er også med til at optimere kroppens egen helende system, og du kan derfor komme hurtigere ovenpå og slippe for smerterne.

Massagen trænger dybt ned i led og muskler, så dine muskler bliver smidige og afslappet.