Tips til at slippe af med spændinger i nakken

Tips til at komme af med spændinger og smerter i nakken

Udover at kunne være smertefuldt, så er spændinger i nakken også hæmmende og kan hurtigt gøre en god dag dårlig.

Af Kathrine A
21. april, 2022

Hvad er spændinger i nakken?
Spændinger i nakken er nok noget, vi alle har prøvet at døje med. Spændinger i nakken viser sig ved øm og stive muskler, og man kan også udvikle hovedpine. Smerterne kan være kroniske, fordi musklerne er konstant spændte. 

Hvorfor får man spændinger og smerter i nakken? 
Spændingerne kan komme både fra fysisk aktivitet, men man kan også udvikle spændinger pga. stress eller arbejde. Hvis man ofte spænder i musklerne, vil der med tiden opstå stivhed og irritation.

Hvad kan man gøre for at slippe af med spændinger i nakken? 
Med spændinger eller smerter i nakken kræves der en lidt længere behandlingstid og forebyggelse. Det er en god idé at finde årsagen til ens spændinger og smerter, og derefter vælge en behandlingsform, som passer dig. 

Find årsagen bag dine smerter 
Læg mærke til hvor eller hvornår du mest døjer med dine spændinger og smerter. Hvis det er efter du har sovet, så skal du måske kigge på din hovedpude, din madras eller lignende. Hvis det kommer efter en lang dag på arbejdet, er det måske fordi, du sidder i en forkert arbejdsstilling det meste af dagen. 

En dybdegående massage kan forebygge og behandle problemet
I løbet af en lang arbejdsdag kan man spænde meget i kroppen uden at lægge mærke til det. Det kan give spændinger eller smerter I nakken, og de kan forebygges eller afhjælpes med en massagepistol.
For at undgå smerterne og spændingerne, kan det forebygges ved en skånsom og dybdegående massage. En professionel massage hos en massør kan være dyr, især hvis det skal opretholdes og gøres hyppigt.

Et alternativ kan være at investere i en massagepistol. En massagepistol kan hjælpe dig med en luksuriøs, dybdegående og afslappende massage derhjemme, og uden at du skal af med en masse penge hver gang,

Musclepain Pro Massagepistol har vundet flere bedst i test og er anbefalet af både fysioterapeuter og atleter. Den bruges også ofte af folk, der sidder meget på kontor eller har hårdt fysisk arbejde, hvor man ofte får spændinger i nakken. Slagterapien som massagepistolen anvender kan løsne smerterne i nakken og gøre den mere smidig, så hver bevægelse med hovedet ikke behøver være smertefuld.

En massage kan også afhjælpe myoser og opvarme musklerne
Hvis du er typen, der døjer med myoser, så kan massagepistolen også være et godt valg til dig. Myoser kommer ofte af en forkert eller ensformig arbejdsstilling eller af stress.
Uanset om du er typen der træner meget eller bare spænder meget i kroppen til dagligt, så er det en rigtig god idé at opvarme musklerne for at forebygge spændinger, og på den måde kan du komme problemet i forkøbet.

Et godt træningsprogram 
Styrketræning og et godt træningsprogram kan også være med til at forebygge og forbedre ens spændinger og nakkesmerter. Der findes også flere øvelser og bevægelser som afhjælper spændingerne. Øvelserne skal laves i et roligt og stabilt tempo, så musklerne spændes på den rigtige måde.

Nakkeøvelser 
Der findes flere øvelser, som er gode for nakken og for at udløse spændinger og stivhed.
Du kan starte med at tippe hovede til højre og venstre skiftevis. Start stille ud og mærk efter. Hvis det gør for ondt, skal du ikke forsætte. Derudover kan du også bøje hovedet frem og tilbage, indtil du mærker smerterne løsne sig op. Du kan dreje hovedet så meget til venstre og højre som muligt og kigge dig over skuldren, så godt som muligt. 
Øvelserne hjælper med at opløse spændingerne og gøre musklerne mere smidige igen. 

Få varmebehandling og massage på samme tid
Det smarte ved en massagepude, som den Musclepillow fra Musclepain, er at man kan læne sig tilbage og slappe helt af, mens massagepuden gør alt arbejdet.
Massagepuden er helt ideel til dig, som døjer med spændinger, hold eller smerter i nakken, men den kan også anvendes andre steder på kroppen.
Massagepuden roterer både med og mod uret, og så har den infrarød varme som både kan slås til og fra, så man får 2 behandlinger i 1.

Massagen er dydbegående og afstressende, og kan hjælpe dig af med spændinger, nakkestivhed, myoser og hjælpe dig med en dybere og mere afslappende søvn, så du også slipper fra at vågne op helt stiv i kroppen.

Det gode ved den infrarøde varme er at den trænger dybt ind i musklerne og øger blodtilstrømningen, som gør at ilten og nærringstofferne lettere bliver tilført til muskler og led. Varmen er også med til at optimere kroppens egen helende system, og du kan derfor komme hurtigere ovenpå og slippe for smerterne.

Massagen trænger dybt ned i led og muskler, så dine muskler bliver smidige og afslappet.