Gode råd efter massage

May 05, 2022Niklas Pedersen

Massage er vidunderligt, og det gør en helt masse gode ting for både krop og sind. Men der er et par ting, som er gode at huske på efter behandlingen, så du får det optimale ud af dens effekter. Her får du fem gode råd, som du kan hive frem, når du er færdig hos massøren.

 

1. Drik vand efter massage

Det bedste og vigtigste råd, efter en massagebehandling, er at man skal huske at drikke en masse vand. Massage sætter gang i blodomløbet, som derved hjælper til at løsne affaldsstoffer i kroppen. Derfor er det vigtigt at drikke en masse vand, så man hjælper kroppen til at komme af med affaldsstofferne, som blandt andet udskilles gennem urinen.

2. Slap af

Efter en massage kan du let føle dig træt og udmattet. Det kan også være, at din musklerne føles ømme, som hvis du havde trænet hårdt. Det er meget normalt. Der er blevet arbejdet godt og grundigt med muskler og led, og det er godt for dem at få en pause. Det er derfor en god idé at slappe af og tage det roligt, så kroppen får lov til at restituere og komme sig. Særligt lige efter behandlingen er det vigtigt at tage den med ro. Så sørg for at sætte tid af til at hvile dig. På den måde kan du også forlænge og nyde den rolige og afslappende fornemmelse, massagen har givet dig. Du kan sagtens træne dagen efter massagen, men giv helst kroppen ro på selve dagen.

3. Få noget at spise

Massage sætter gang i en masse ting i kroppen, blandt andet forbrændingen, og det er derfor vigtigt at give den noget at arbejde med. Kroppen har brug for energi for at arbejde. Umiddelbart efter massagen er det særligt godt at spise en lille snack, så man undgår at blive dårlig. Det kan for eksempel være en banan, en proteinbar eller lidt mørk chokolade. Husk også at få et solidt og nærende måltid senere på dagen.

4. Undgå alkohol og rygning lige efter massagen

Vi har været en del inde på, at massage sætter gang i blodomløbet, og derved hjælper affaldsstofferne med at komme ud af kroppen. Derfor bør man helst undgå at drikke alkohol eller ryge cigaretter umiddelbart efter massagen. Alkohol og cigaretter indeholder mange toksiner, og da det er dem, kroppen forsøger at komme af med, er det en dårlig ide at give den endnu flere at arbejde med lige efter massagen. Sørg hellere for at drikke en masse vand.

5. Tag et magnesium-kosttilskud

Magnesium er et vigtigt mineral, som hjælper kroppen til at fungere optimalt. Som koststilskud har magnesium en række positive effekter, der kan være en fordel at kende lidt til i forbindelse med massagebehandlinger. Blandt andet er mineralet med til at mindske træthed og udmattelse. Mange føler ligeledes, at deres krop bedre kan slappe af og finde ro, hvis de tager magnesium om aftenen. Derudover bidrager magnesium, blandt flere andre ting, til en normal muskelfunktion samt opretholdelse af nervesystemets normale funktion. Hvis du føler dig udmattet og øm efter massagen, kan det derfor være, du skal prøve at supplere din daglige kost med et tilskud magnesium.More articles