Oliemassage

May 05, 2022Niklas Pedersen

Mange forbinder en rigtig wellnessmassage med, at der bruges olie til at massere med. Formålet med en sådan massage er, at man skal komme helt ned i gear og blot give kroppen lov til at finde ro. Hvis du har en travl og aktiv hverdag, vil en sådan massage være rigtig god. Her kan du nemlig blot læne dig tilbage på briksen og slappe helt af. Oliemassage er en ret almindelig form for massage, som også sagtens kan udføres i hjemmet, hvis du vil forkæle en, du holder af, med en massage.

Hvad er oliemassage?

En oliemassage er ret simpel. Det eneste den kræver er, at man har olie ved hånden, som man kan bruge til at massere kroppen med. Det er en meget blid og nænsom massage, som på en skånsom måde har til formål at løsne op for muskelspændinger i kroppen. Derudover er der fokus på, at det skal være en behagelig og rar oplevelse, hvor man kommer helt ned i kroppen og får en tiltrængt pause fra hverdagens bekymringer og gøremål.

Du kan sagtens udføre oliemassage derhjemme, men hvis du ønsker den fulde oplevelse, hvor du er sikker på, at behandlingen udføres korrekt, så kan det være en fordel at booke tid hos en professionel massør. Ved en sådan behandling arbejder massøren over hele kroppen i forsøget på at løsne spændinger og sætte gang i blodomløbet, så du kan gå derfra med en følelse af lethed og fornyet energi.

Hvorfor er det godt at bruge olie til massage?

Når man bruger olie til massage, kan hænderne bedre arbejde med musklerne under huden. Det er altså det modsatte af eksempelvis thaimassage, hvor man har et let lag tøj på, og massagen kan føles en smule hård. Bruger man olie til at massere med, mindskes friktionen mod huden, hvilket gør oplevelsen langt mere nænsom og behagelig for den, som modtager massagen. På den måde kan man bedre finde ro under behandlingen. Oliemassage er altså den perfekte massage, hvis kroppen føles træt, og du trænger til at slappe helt af.

Tre gode råd til at vælge den rigtige olie:

Det er vigtigt at vælge en god massageolie. Der findes rigtig mange på markedet, og de egner sig ofte til forskellige formål. Her får du tre gode råd, som du kan have in mente, når du skal på jagt efter massageolie:

  1. Til fodmassage kan det være en fordel at vælge en olie, som egner sig specifikt til fødder. Huden på hæle og fødder er ofte mere tør end huden på resten af kroppen. Derfor er olie til fødder ofte mere fugtgivende og fedtet.
  2. Til massage af ryg, arme og ben kan man sagtens bruge den sammen olie. Vælg en, der er flydende og let at arbejde med.
  3. Det er ikke nødvendigt at bruge olie til at massere hovedbund og nakke med. Olie kan gøre håret meget fedtet, og det kan være vanskeligt at få olien ud af håret igen. Her kan du altså blot undgå massageolie.


More articles