Infrarød massage

May 05, 2022Niklas Pedersen

Har din krop brug for at blive varmet godt igennem? Ligesom hot stone massage arbejder infrarød massage med varme, som typisk kommer fra et massageapparat. Formålet med den infrarøde massage er blandt andet at varme kroppen op og give dig en rolig pause fra en travl hverdag. De varme stråler virker godt på spændte muskler og led, samtidig med at varmen virker beroligende for både kroppen og sindet. Derudover er det en massageform, som du let kan udføre hjemme hos dig selv.

Hvad er infrarød massage?

Infrarød massage er en effektiv form for massage, der arbejder dybt i dine musklers væv og knoglerne omkring. Massagen udføres med et massageapparat, som både masserer kroppen og afgiver varme. De varme stråler trænger, via energibølger, effektivt og dybt ind i kroppen og efterlader musklerne smidige og afslappede. Varmen øger smidigheden og bevægeligheden i kroppen, hvilket gør det nemmere at løsne op omkring spændinger.

Hvordan foregår infrarød massage?

Ligesom massage med en massagepistol, foregår infrarød massage også med et massageapparat, som kan udøve slagterapi. Disse massageapparater giver begge konstante trykimpulser, som arbejder dybt i muskler og led og har en smertelindrende effekt. Hvis ikke du bryder dig om varmen eller strålerne, er massagepistolen desuden et rigtig godt alternativ. Massagepistolen varmer musklerne op på en naturlig måde, da kropstemperaturen stiger ved stimuleringen fra apparatet.

Der findes mange forskellige typer af massageapparater på markedet, og det kan være en fordel at sætte sig lidt i, hvad de hver især kan, samt hvordan de passer til ens ønsker og behov. Fælles for det infrarøde massageapparat er, at det indeholder den infrarøde varmestråling, samtidig med at det har en eller flere vibrerende funktioner, som udgør selve massagen. Ofte kommer apparatet med forskellige massagehoveder, som man kan udskifte alt efter behov.

Det er et håndholdt apparat, som ikke fylder særlig meget. Derfor er det let at have med i tasken, hvis man for eksempel skal på ferie. Ligeledes er det en massage, man selv kan udføre. Man behøver blot at investere i massageapparatet én gang, hvorefter man kan udføre behandlingen så ofte og omkostningsfrit, man ønsker.

Hvad gør infrarød massage?

Infrarød massage er rigtig godt for dig, der føler dig stiv, øm eller opspændt i kroppens muskler. Det kan især være rart, hvis man træner meget, og musklerne derved føles opspændte og usmidige. Den infrarøde behandling går nemlig ind og behandler generne i kroppens muskler og væv dybt og effektivt.

Derudover er massagen rigtig god til at behandle smerter uden de sædvanlige bivirkninger, som mange andre smertestillende midler kan have. Behandling med infrarød stråling har langsigtet virkning, modsat eksempelvis smertestillende piller, hvor virkningen aftager efter kortere tid. Varmen og strålerne medvirker, at kroppen heler og restituerer hurtigere og bedre. Behandlingen virker ligeledes afspændende og beroligende for både krop og sind.

Uanset om man vælger massagepistolen eller det infrarøde massageapparat, er det altså ren selvkærlighed at forære sig selv et massageapparat, som kan arbejde i dybden på denne måde.More articles