Thai massage

May 05, 2022Niklas Pedersen

Føles dine muskler og led opspændte og usmidige efter træning? Så kan det være, at du skal prøve en thaimassage. Men inden du beslutter dig for, om det er det rette form for massage til dig, så kan du læse med her i guiden. Her kan du nemlig blive lidt klogere på, hvad thaimassage egentlig er, hvordan det rent faktisk foregår, samt hvad det er godt for.

Hvad er thaimassage?

Thaimassage er en gammel massageform, der stammer fra Indien. Først senere er den kommet til Thailand og dernæst til Vesten. Det er en form for massage, der kombinerer flere forskellige typer af massage. Under behandlingen kombineres desuden former for akupressur med yogastillinger og ayurvediske teknikker. Der anvendes tryk på kroppen, som har til formål at give en løsnende og smertelindrende effekt. Thaimassage er altså en massagetype, hvor massøren både bruger sine hænder, albuer og måske endda knæ og fødder til at massere med.

Hvordan foregår thaimassage?

Thaimassage foregår på en briks, hvor massøren trykker og presser på bestemte områder. Man kan også godt føle, at man bliver trukket lidt i, da behandlingen har til formål at strække muskler ud. Der bruges ikke olie under thaimassage, da massagen fungerer bedre på tør hud. Derfor har man også ofte et tyndt lag tøj på under behandlingen.

Under massagen ligger du en del på ryggen og maven, men du kan også blive bedt om at komme op og sidde på briksen. Her kan behandleren nemlig bedre få din krop ind i særlige yogastillinger, som hjælper til at strække kroppen ud. Du skal altså være forberedt på at have en mere deltagende rolle under behandlingen, hvor du samarbejder med massøren.

Udover yogastillinger og akupressur bruges der også slagterapi under massagen. Har du en massagepistol kan du også udøve slagterapi derhjemme, og på den måde kan du selv gøre noget for at løsne op i muskelspændingerne.

Hvad hjælper thaimassage for?

Thaimassage er rigtig godt, hvis du føler dig meget opspændt og stiv i muskler og led og ikke selv kan komme det til livs. Særligt for atleter kan det være svært selv at få strakt musklerne ordentligt ud efter mange træningspas. Her kan massagen hjælpe, og forhåbentlig vil behandlingen give dig en følelse af at have mere smidige og bevægelige led og muskler. Desuden er thaimassage en forfriskende massage, der bidrager til fornyet energi.

Gør thai massage ondt?

Mange har en forestilling om, at thaimassage gør ondt. Det er også rigtigt, at det godt kan gøre en smule ondt, fordi massøren skal bruge mange kræfter, når vedkommen trykker på kroppen. Thaimassage kan derfor godt virke en smule mere hård end alternative massageformer. Man skal dog huske, at de hårde tryk har til formål at løsne spændinger og efterfølgende give en følelse af lethed og bevægelighed i kroppen

Husk dog altid at fortælle massøren, hvis det bliver for meget. Det skal være en behagelig oplevelse. Er du stadig i tvivl kan du læse mere om massage og ømhed her.


More articles