Kender du det, at kroppen kan føles meget øm, og måske endda gøre lidt ondt efter en omgang massage? For det første skal du vide, at det er meget normalt at føle sig øm de første par dage efter. Det kan føles lidt ligesom at være øm efter en træning, hvor man har arbejdet med muskler, man ikke plejer, eller blot har trænet hårdt.
Der er forskel på massagetyper
Nogle massager gør naturligt lidt mere ondt end andre. Derfor er det også vigtigt at sætte sig ind i, hvilken type massage din krop har brug for. Lidt længere nede på siden kan du læse om, hvilke massagetyper der gerne må gøre lidt ondt, samt hvilke der helst ikke må. Inden da kan du, først i artiklen, finde nogle gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du har meget ondt efter massage.
Har du meget ondt efter massage?
At føle sig øm og udmattet efter en massage er meget normalt. Det kan blandt andet skyldes, at massøren har arbejdet med musklerne på en måde, som kroppen ikke er vant til. Derfor er det også vigtigt at give kroppen ro og hvile efter massagen, hvis du føler dig øm. På den måde får musklerne lov til at restituere.
Når ømheden er aftaget, vil du forhåbentlig føle dig lettere og mere smidig i de muskler og led, som før var opspændte. Dog skal man være opmærksom på, at længerevarende ømhed og decideret smerte naturligvis ikke er godt. Hvis man har været øm i mere end to dage efter behandlingen, vil det være en god idé at tale med massøren om det. Så kan I sammen tilpasse fremtidige behandlinger til dine behov. Husk altid at lytte til din krop. Den er klog og kender godt sine grænser. Det er blot din opgave at kommunikere dem tydeligt til massøren.
Hvilke massagetyper gør ondt?
Der er nogle former for massage, som godt kan gøre en smule ondt på grund af de principper og teknikker, som benyttes. Thaimassage er en af dem. Denne massagetype kan ofte godt gøre en smule ondt, blandt andet fordi man ikke bruger olie. Derudover bruger massøren hårde tryk til at løsne opspændte muskler og led.
Sportsmassage kan også godt gøre lidt ondt. Årsagen hertil er, at der ofte arbejdes med beskadiget og udsatte muskler. Her skal man bare huske på, at sportsmassagen har til hensigt at behandle skader samt forebygge mod fremtidige skader. Husk altid at alliere dig med en professionel massør, som du stoler på, til denne massagetype.
Mens det er meget normalt, at nogle typer af massage godt kan gøre lidt ondt, er der andre former for massage, som helst ikke skal gøre ondt. Det drejer sig blandt andet om hot stone massage, graviditetsmassage og oliemassage. Disse massagetyper har det til fælles, at de skal virke afslappende og beroligende for både krop og sind. Husk altid at lytte til din krop, og informer massøren om dine behov - især hvis du synes, det gør for ondt.