Sportsmassage

May 05, 2022Niklas Pedersen

Har du fået en skade i forbindelse med træning? Eller har du brug for hjælp til at forebygge mod en skade? Så kan det være, at du skal sætte dig lidt ind i, hvad en sportsmassage kan gøre for dig. Hvis du er professionel atlet, er sportsmassage faktisk en nødvendig del af din træningsplan. Massagen hjælper dig nemlig med at passe godt på kroppen, så du bedre kan undgå skader på vejen mod dine mål.

Her på siden kan du blive klogere på, hvad sportsmassage faktisk er, hvordan det foregår samt hvilke fordele, der kan drages af massageformen.

Hvad er sportsmassage?

Sportsmassage er en dybdegående massage, som går ind og arbejder specifikt med muskelskader og sportsskader. Behandleren er uddannet indenfor området og ved en hel del om skader, så du kan få den rette behandling, som passer til dig og dine behov. Massagen henvender sig oftest til dem, som til dagligt er fysisk aktive og træner meget. For sportsudøvere kan massagen både hjælpe med at genopbygge musklerne efter en skade, men den kan også med fordel anvendes for at forebygge skader.

Har man en tidspresset hverdag, kan en massagepistol være et godt alternativ til den forbyggende sportsmassage. Denne kan nemlig udføres i hjemmet og det eneste, der er brug for, er et enkelt håndholdt massageapparat i form af en massagepistol.

De mange trykimpulser er rigtig gode til at fange dybe muskelsmerter og virke smertelindrende. Derudover er massagepistolen rigtig god til at sætte gang i blodomløbet, så kroppen lettere kan udskille affaldsstoffer og dermed nedsætte restitutionstiden. Du kan læse mere om affaldsstoffer og træning her.

Hvordan foregår sportsmassage?

En sportsmassage fokuserer på et specifikt område på kroppen, som der arbejdes med. Man kommer altså ikke, som med de fleste andre massageformer, rundt over hele kroppen. Fokus er ikke på at give patienten den afslappende og nydelsesfulde massageoplevelse, men derimod på at arbejde med det udsatte område og forbedre udøverens præstationer.

Der bruges dybdegående teknikker, og det kan derfor godt gøre en smule ondt, da der ofte arbejdes med overbelastede eller beskadiget muskler. Det er derfor vigtigt, at du rådfører dig med en professionel sportsmassør, som har et godt kendskab til kroppen og dens begrænsninger.

Hvad er sportsmassage godt for?

Sportsmassage har mange fordele. Især er det godt for dig, som er atlet eller professionel sportsudøver. Her er sportsmassage faktisk en nødvendig del af din træningsplan. Hvis du har et fysisk krævende arbejde og oplever ømme og spændte muskler eller led, kan massagen også gøre noget godt for dig. Her kan se en liste over, hvad sportsmassage er godt for:

  • Forebyggelse af skader. Sportsmassage er med til at styrke muskler og led, så du undgår overbelastninger og potentielle skader.
  • Forkortet genoptræning. Er skaden sket, så kan sportsmassagen med fordel benyttes for at forkorte genoptræningen, så du hurtigt kan komme tilbage på sporet.
  • Øget smidighed og bevægelighed. Massagen hjælper mod stivhed i musklerne og øger kroppens smidighed og bevægelighed.
Bedre restitution. De fleste ved, at restitution er lige så vigtigt som selve træningen. Her kan sportsmassagen med fordel benyttes for at forbedre restitutionen af musklerne.


More articles