Hot stone massage

May 05, 2022Niklas Pedersen

Trænger du til at få gennemvarmet hele kroppen? Så kan det være, du skal prøve hot stone massage. Det er den ultimative luksus at forære sig selv denne form for massage. Her kan du blot lægge dig godt til rette på massagebriksen og lade de varme sten løsne kroppens spændinger, mens du slapper af og nyder, at varmen spreder sig i hele kroppen.

Hvad er hot stone massage?

Hot stone massage er en massageform, der udføres ved hjælp af varme lavasten. Massøren bruger altså ikke sine hænder, men derimod varme sten, som sit værktøj. Ofte er stenen, der bruges, en vulkansten, som har en glat og flad overflade. De glatte sten varmes op til omkring 50 grader, hvorefter de bruges til at massere kroppen med. Det er en meget simpel teknik og massageform, som samtidig er meget effektiv og kan give dig følelsen af at få et langt varmt kram.

Hvordan foregår hot stone massage?

Hot stone massage bruger en helt simpel form for teknik, hvor de varme lavasten bliver rullet og masseret rundt på kroppen. Det foregår i blide og langsomme bevægelser, som virker afstressende for både kroppen og nervesystemet. I nogle tilfælde placeres stenene på huden omkring det ømme område, hvor varmens effekt får lov at virke i noget tid.

Til de store områder på kroppen, som for eksempel ryggen, bruges større sten, mens der til de små muskler i ansigtet bruges mindre sten. En massagebehandling med de varme lavasten tager gerne mellem 60 og 90 minutter. Det kræver altså, at du sætter god til af til det. Men det er også det hele værd at give sig selv denne pause, hvor man kan komme helt ned i gear.

Hvad er hot stone massage godt for?

Massage med varme lavasten har mange fordele. Metoden er særligt god til at finde ro både fysisk og mentalt, så du kan præstere bedre under eksempelvis sportslige præstationer. Her har vi samlet en liste over gode grunde til at forære dig selv, eller en du holder af, en hot stone massage:

  • Kombinationen af massage og varme fra stenene løsner op i muskler og led.
  • Du bliver afslappet, da både kroppen og nervesystemet kommer helt ned i gear.
  • Musklerne bliver mindre stive og ømme.
  • Varmen fra stenene aktiverer blodomløbet i kroppen.

 

En massagemetode med en lang historie

Massageformen med de varme lavasten er en gammel indiansk metode, som kan spores mere end 4000 år tilbage. Ligesom i dag blev massagen med de varme sten brugt til at lindre smerter i kroppen. Men samtidig blev de også brugt i en mere spirituel og rituel sammenhæng. I den forbindelse blev stenene placeret tæt på særlige energipunkter i kroppen, fordi man mente, at det havde healende effekter for balancen i både krop og sind. I dag er teknikkerne blevet videreudviklet og har fundet sin vej til Vesten, hvor man efterhånden har opdaget hot stone massagens mange fordele.More articles