Fysiurgisk massage

May 05, 2022Niklas Pedersen

Føler du smerter og spændinger, der sidder dybt i musklerne? Så kan det være, at fysiurgisk massage er noget for dig. Her er der tale om en dybdegående massage, som er særdeles effektiv til at afhjælpe ubehaget i kroppen.

Brug massage til at komme tilbage i balance

Massageformen arbejder specifikt med det smertefulde område og forsøger at løsne op omkring de spændte muskler. Derudover har fysiurgisk massage en positiv påvirkning på kroppens hormonsystem. Foruden at afhjælpe smerter udskilles hormonerne dopamin og serotonin, som begge har en positiv indvirkning på humøret. Ligeledes nedsættes udskillelsen af kroppens primære stresshormon, kortisol. Dette øger både den fysiske og mentale sundhed, da det hjælper kroppens nervesystem til at blive mere afslappet. Et roligt nervesystem kan blandt andet have en gavnlig effekt på ens søvn og energiniveau i løbet af dagen. Hvis man eksempelvis træner meget, og derved får høj puls, er det vigtigt at få nervesystemet tilbage i balance igen.

Hvad er fysiurgisk massage?

Fysiurgisk massage er en af de mest almindelige former for massage. Den tager udgangspunkt i kroppens anatomiske opbygning af muskler, knogler, sener og ledbånd. Det er en meget dybdegående massage, hvor formålet er at løsne op i kroppens muskler og bindevæv, så hele bevægelsessystemet kan fungere optimalt.

Fysiurgisk massage er som nævnt god til at fange de dybe spændinger i muskler og led, men det kan dog være svært at komme helt i dybden udelukkende med hændernes hjælp. Her kan det være en fordel at kombinere massageformen med slagterapi fra en massagepistol. Ved brug af konstante tryk kan massagepistolen virkelig komme i dybden og derved lindre smerterne effektivt. Med en massagepistol kan du nemt gøre dette derhjemme.

Hvordan foregår fysiurgisk massage?

Massagen udøves af en uddannet massør og er en lægefaglig korrekt måde at massere på. Massørens eneste redskab under behandlingen er hænderne. Med manuelle teknikker arbejder massøren dybt ind i musklerne for at løsne op i det spændte og smertefulde område. En behandling tager minimum 30 minutter, men ofte bør du sætte længere tid af til det.

Hvad er fysiurgisk massage godt for?

Fysiurgisk massage har en lang række af fordele og kan både afhjælpe fysiske og psykiske smerter og udfordringer. Hvis du eksempelvis er meget aktiv og træner dagligt, kan denne massageform helt sikkert hjælpe til at løsne nogle af de ømheder og spændinger, en aktiv livsstil ofte fører med sig. Specifikt kan denne massagetype hjælpe mod følgende: 

  • Smerter i nakke, ryg, skuldre eller knæ
  • Spændingshovedpine
  • Muskelspændinger
  • Ømhed i led og muskler
  • Træthed
  • Stress

Hvordan opstår problemerne?

En spændt og stresset krop kan være et resultat af mange ting. Fysiske smerter kan blandt andet opstå, når man har opholdt sig for længe i en stilling, som ikke var god for kroppen. Derudover kan meget fysisk aktivitet og daglig træning ofte også lede til ømhed og spændinger i muskler og led. Mange ved ligeledes, at stress og travlhed sætter sine fysisk og mentale spor.

Tit og ofte sætter disse ting sig dybt i kroppens muskler og bindevæv, og det vil derfor være en fordel at booke en tid til fysiurgisk massage for at komme både fysiske og mentale udfordringer til livs.More articles