5 tips til din sommerkrop

5 tips til din sommerkrop

Jul 06, 2021Johanne Bjerregaard

Endelig er sommeren over os. Det kom måske bag på de fleste af os, at tiden allerede var inde. Tiden hvor vi endelig kan smide lidt af tøjet, og lade solen varme vores kroppe. I den forbindelse ønsker du måske at give kroppen lidt ekstra fokus, og føle dig rigtig godt tilpas i din krop. Det er nemlig altafgørende for din sommer, at du har det godt i og med din krop. Få her 5 gode tips, til vejen mod DIN sommerkrop.

5 Tips

1. Visualiser dine mål
Først og fremmest er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvordan du ønsker at nå i mål med sommerkroppen. Hvilke specifikke mål har du egentlig? Når det kommer til sommerkroppen, findes der nemlig mange ting du kan gøre. Hvad der er vigtigt, er meget individuelt. Skal det være en sjov træning, du evt kan lave imens du nyder sommeren? Skal du træne effektivt i kort tid, for at blive dét mere tonet? Eller skal du måske have fokus på kosten, så du ikke nemt ser oppustet ud? Du kan vælge at gå mange veje.

2. Træn med MuscleTank

Træn udenfor. Nyd det gode vejr, og brug de gode endorfiner solen frigiver, til at få en god træning. Du kan nemt gøre dette med dine venner også, for at kombinere det hårde med det sjove. Du kan med fordel bruge en MuscleTank. Dén gør nemlig en hård træning til en leg. Den virker effektivt, og er nem at transportere med på sommerferien, parken eller stranden. Ja faktisk hvor end du kunne tænke dig at træne. Samtidig kunne du jo snildt blive afkølet efter din varme træning, ved at tømme vanden fra MuscleTank udover dig selv. Dejligt!

3. Træn din kondition
For at få den sommerkrop, du ønsker, er cardio genialt. Cardio er genialt til at forbrænde en masse kalorier, effektivt. Samtidig vil det øge din kondition og almene sundhed. Er du nybegynder, så bare tag det roligt.. Cardio kan som alt anden træning nemt laves sjov, og justeres i sværhedsgrad. Ønsker du fx. at starte med at løbe, er intervalløb fantastisk. Prøv intervallerne kaldet "10,20,30". Efter du har varmet din krop op, begynder du. Du lunter i 30 sek, løber derefter i moderat tempo i 20 sekunder og spurter til sidst, så hurtigt du kan, i 10 sekunder. Derefter starter du forefra. Gentag så mange gange du ønsker og kan. Dette vil forbedre din kondition langt hurtigere end en almindelig løbetur i moderat tempo.

4. Restitution
Når du har trænet, er det rigtig vigtigt at du give din krop lov til at restituere ordentligt. Musklerne har været på hårdt arbejde. De skal altså lige slappe af og komme sig, før de er klar til næste træning. Hvis man er presset på tiden, kan det være enormt træls, at skulle vente et par dage. Men du kan faktisk forkorte din restitutionstid ved hjælp af en Massagepistol. Ved at massere din muskler, er de altså hurtigere klar til en ny træning. Det kender vi jo også fra andre smerter. Har du haft myoser i ryggen, forsvinder disse hurtigt efter en god massage. Derfor kan du hurtigere komme igang med træningen igen, efter du har fået en god massage.

5. Kostens indflydelse på din krop
Når man ønsker at have en sundere krop, spiller kosten en enormt stor rolle. Du ved nok, at det er vigtigt at spise varieret. Det er det virkelig også, men der er yderligere ting du bør være særligt opmærksom på, før du sætter tænderne i sommerens fristelser. Om sommeren ønsker de færreste af os at føle os, eller se oppustede ud. Mange maver reagere på bestemte fødevarer. Prøv at læg mærke til om du bliver særligt oppustet af brød eller pasta? Det gør mange nemlig. Herudover vil du, naturligt nok, blive mere oppustet, jo mere luft man får ned i maven. Derfor er det en god idé at give dine måltider lidt ekstra fokus, for at bibeholde din flade mave, og undgå at den bliver ubehageligt oppustet.

Hvad skal du være særligt opmærksom på?
- Tag dig god tid ved dine måltider.
- Tyg længere på hver mundfuld, inden du synker.
- Undgå at blive distraheret af tv eller andet, så vil du nemlig ikke kunne have fuldt fokus på hvornår din mave er mæt.
- Spis hellere flere, mindre måltider, end få , store måltider - for at bevare kroppens balance og energiniveau.

"Love yourself enough, to live a healthy lifestyle"More articles