HeatMat: Varmemåtten du ikke kan undvære

HeatMat: Varmemåtten du ikke kan undvære

Aug 04, 2021Johanne Bjerregaard

Døjer du ofte med lokale smerter som rygsmerter, menstruationssmerter m.v? Så ønsker du nok øjeblikkelig smertelindring, så du hurtigt kan komme på benene igen. Du har sikkert allerede afprøvet en masse husmor tricks, men uden effekt. En sikker vinder, der kan lindre din smerte, er HeatMat fra Musclepain. Læs med, og find ud af hvorfor den kan gøre underværker for dig.

Hvad er en HeatMat?

En HeatMat, er et fantastisk redskab til dig der går rundt med smerter, eller blot ønsker lidt ekstra velvære i dagligdagen.

HeatMat er et lille tæppe, med integrerede elektriske varmetråde. Tæppet hører derfor under, den meget populære terapiform, varmeterapi. HeatMat er en effektiv måde, hvorpå du kan behandle lokale smerter, effektivt. Det kan være smerter i fx. muskler og led, eller smerter i forbindelse med menstruation, Alt dette er altså noget HeatMat kan klare for dig.

Sådan bruger du din HeatMat

En HeatMat er i virkeligheden meget simpel, at have med at gøre. Du kan nemt have den med på farten, da den kan foldes sammen. På den måde fylder den næsten ingenting.

Du skal gerne være i en så afslappet stilling, som muligt, enten siddende eller liggende, når du bruger din HeatMat. Du placerer så måtten, på det ønskede sted, og lader varmen gøre sin magi. Når du skal bruge din HeatMat, anbefaler vi at du nøjes med 20 minutter af gangen. Varmebehandlinger kan dog sagtens gentages flere gange dagligt, efter behov.

Controlleren kommer med 4 forskellige timere, af sikkerhedsmæssige årsager. Derfor slukker den automatisk, hvis det skulle ske at du blev så afslappet, at du faldt i søvn. Det er nemlig ikke utænkeligt, at det sker, når kroppen bliver så afslappet som den gør. På controlleren, til tæppet, har du også helt selv mulighed for at bestemme, hvor varmt du kunne tænke dig det skal være. Den har 6 indstillinger, hvor varmen svinger mellem 40-60 grader. Det er nemlig meget individuelt, hvilken temperatur man finder behageligt, til de forskellige område.

Hvordan gavner HeatMat din krop?

Opvarmer dine musklerne
Når du bruger HeatMat, vil kropstemperatur automatisk stige. Det vil også sige, at muskler og led vil blive opvarmet. Når kroppen bliver opvarmet, sikrer du dig større smidighed og fleksibilitet i det opvarmede væv. På den måde sikrer du dig, en afslappet krop i balance.

Øger din blodcirkulationen
Kroppens blodomløb har mange vigtige funktioner. Det er derfor vigtigt at vedligeholde en god cirkulation i blodet. Varmen i HeatMat går direkte ind, og øger din blodcirkulation. På den måde kan din krop udskille de ophobede affaldsstoffer. Det vil også øge din ilttilførsel og mængden af næringsstoffer til din krop. Næringsstoffer der skal cirkuleres rundt til muskler, væv og led. Sådan at dine muskler kan være afslappede og smidige.

Lindrer dine smerter
Når din krop bliver opvarmet af HeatMat, vil det gå ind og lindrer en lang række smerter. Smerter som myoser, overbelastede muskler og stive led - som ved fx. gigt. Så udover at en HeatMat er utrolig rar på kolde og grå dage, går den altså direkte ind, og både lindrer og forebygger dine smerter.

Den tid på måneden
Er du kvinde, døjer du sikkert med mavesmerter, hver gang din cyklus banker på døren. For nogle piger/kvinder kan smerterne være så forstyrrende, at de ikke kan foretage sig meget andet imens. Her er HeatMat genial. Den lindrer mavesmerter og kramper så effektivt, at du hurtigt glemmer du havde dem. Derfor er HeatMat altså specielt uundværlig for pigen/kvinden.

Vigtige informationer vedrørende pleje af HeatMat

HeatMat indeholder den smarte funktion, at den nemt kan vaskes. På den måde bliver den igen så god og ren som ny. Ønsker du at vaske din HeatMat, skal du følge en procedure, så du er helt sikker på at du gør det korrekt:

Step 1:
Sørg for at frakoble alle ledninger fra din HeatMat. Altså din fjernbetjening og ledning til stikkontakt, må IKKE vaskes.

Step 2:
Når alle ledninger er frakoblet, kan du vælge enten at håndvaske eller maskinevaske din HeatMat. Dog MAX. ved 30 grader og UDEN nogen former for sæbe.

Step 3:
Efter vask må du hverken vride din HeatMat eller komme den i tørretumbleren. Brug derfor centrifugerings funktionen i din vaskemaskine og hæng derefter din HeatMat forsigtigt til tørre.

Vigtigt: Vær sikker på at din HeatMat er HELT tør, før du igen tager den i brug.

Alle kan bruge lidt varme i hverdagen

Dig der arbejder på kontor:
Når man sidder ned og arbejder på en computer dagen lang, går det ofte i lænden og ryggen. Smerter ophober sig, fordi det ikke er naturligt for kroppen at sidde så fastlåst i længere tid af gangen. Her er varmen fra HeatMat genial. Den kan nemlig gå ind og lindrer de smerter, der har ophobet sig. Samtidig kan den forbygge og efterlade musklerne helt afslappede og smidige.


Dig der har båret et barn:
Når du har været gravid i 9 måneder, har du båret rundt på dit barn i maven længe. Det er derfor naturligt at du vil føle nogen smerter efterfølgende. Efter en fødsel, vil der naturligt også være smerter i maven. Det sker i takt med at kroppen skal tilpasse sig, ikke at bære et barn længere. Tidligere har man haft brugt en varmedunk, for at lindre blandt andet mavesmerter. HeatMat er dog langt mere praktisk og letanvendelig. Derudover kan den også ramme et større område, og på den måde smerterlindre din krop effektivt. Har du en tumling, kan du nok ikke undgå at bære rundt på barnet, i tide og utide, og det er altså tungt! Du får hurtigt ondt i skuldrene, af de løft det kræver. For at slippe af med de smerter, kan du med fordel smide den varme måtte over skuldrene, når ungerne er puttet.


Dig der træner:
Hvis du træner ved du nok, at du altid opvarmer din krop, inden du begynder den rigtige træning. Det gør du simpelthen for at få opvarmet dine muskler. Her kan du med fordel supplere med HeatMat. Når dine muskler er igang, og varme, vil du mindske risikoen for at få skader. Samtidig vil de varme muskler sørge for, at du kan yde endnu mere under din træning. Det er altså ikke helt skidt, vel? Når du er færdig med din træning, kan du med fordel smække HeatMat over din forskellige muskler. Varmen fra HeatMat hjælper din krop med at restituere hurtigere, i og med at musklerne slapper helt af i pga. varmen.


Dig der ønsker ekstra velvære:
Hvis du er typen der nyder en rolig aften foran tv'et, uden at have smerter, er HeatMat altså også noget for dig. Måtten er en fantastisk måde, at få kroppen til at slappe helt af. Især i de kolde måneder, kan dette virkelig være guld værd!

Kilder:More articles