Optimér din træning med MuscleTank

Optimér din træning med MuscleTank

Jun 16, 2021Johanne Bjerregaard

Er du kørt lidt træt i de gamle, samme træningsøvelser i fitnesscentret? Eller kunne du godt tænke dig at udvide sortimentet i din hjemmetræning? Så er MuscleTank altså vejen frem. Det er redskabet der giver dig fornyet motivation. En træning der tager dig til helt nye højder. Den formår nemlig at styrke dig på måder, som andre træningsredskaber endnu ikke har formået. Med MuscleTank træner du altså balancen og øger muskelmassen, på samme tid. Hvis du er interesseret i øvelser med MuscleTank, du med lethed kan begive dig ud i, så skal du altså læse med her. Her finder du nemlig de bedste øvelser og tricks, for at optimere din træning bedst muligt.

Hvad er en MuscleTank?

En MuscleTank er et redskab, du med lethed kan bruge i din træning. Det er en stor, oppustelig beholder, lavet af blød plastik. Beholderen fyldes med vand, afhængig af hvor mange kilo du kan løfte. Herefter pumpes den op med luft. På den måde er den nemlig helt kompakt og tæt, så du kan svinge rundt med den i din træningssession.

Vandet har fri mulighed for at bevæge sig rundt i den lukkede beholder, hvilket gør at du virkelig får styrket din balance-og koordineringsevne. Vandets bevægelighed gør også, at træningen kan nå ind og ramme de helt små muskler. Desværre får vi nemlig ikke trænet kroppens små muskler ofte nok. Du kan med stor fordel træne med en MuscleTak, i stedet for andre vægte.

TIP: Ønsker du at give din MuscleTank et ekstra twist, kan du nemt hælde en smule frugtfarve i, som vi har vist på billederne. Det er altså bare lidt federe, ikke?

Fordele ved MuscleTank

Naturlig bevægelighed:
Vores MuscleTank indeholder kun luft og vand. Det vil sige, at vandet flyder naturligt rundt. På den måde kan det fordele sig, afhængigt af hvordan du påvirker den med dine bevægelser. Når du bruger en MuscleTank i din træning, vil din balance derfor blive udfordret og trænet ekstra godt.

Stimulerer din koordination:
Når du træner og balancerer, med din MuscleTank, vil din krop blive tvunget til at koordinere. Den vil faktisk gøre det på anden vis end den er vant til. Det betyder at både din motorik og koordineringevne vil blive trænet.

Praktisk redskab:
Når din MuscleTank ikke er i brug, fylder den næsten ingenting. Den kan nemlig foldes sammen, når den er tømt for vand og luft. Dét gør, at den er helt oplagt til at tage med på rejser og ture. Ved hjælp af den, kan du derfor stadig træne.

Derfor er din balancetræning vigtig for dig

Du tænker nok sjældent over, hvor vigtig din balance egentlig er for dig. For hvad hjælper din balance dig egentlig med? Vi træner vores balance hele tiden, helt ubevidst. Når du skal have sokkerne på om morgenen, og kun står på den ene fod, imens du får sokken på den anden. Du træner også din balance, når du går på ujævnt terræn, fx. i skoven. Men selvom vi altså hele tiden træner vores balance, er der altså god grund til at træne den ekstra. Vi skal træne på nye og mere udfordrende måder. Men hvorfor? - Tænker du. Din balance skal redde dig, hvis du rammer et hul på din vej, eller hvis du får et uventet skub. Derfor er det en god idé at styrke balancen, på en lidt mere udfordrende måde, end vi gør i hverdagen. Med en god og trænet balance, kan du altså ofte undgå uventede situationer og de ofte medfølgende skader.

Ikke "bare" balancetræning

Når vi taler om din balance, handler det egentligt om hvorvidt du kan placere kroppens tyngdepunkt rigtigt, i forhold til føddernes kontakt med underlaget. Det lyder jo meget simpelt. Det sker dog ved hjælp af forbindelser fra hjernen og ud til muskler og led.På samme måde omvendt, fra dine sanser og ind til hjernen. Når du skal holde din gode balance, kræves det ofte at du reagerer hurtigt. For at det kan ske, skal der bruges en hvis kraft, som altså skal styres. Derfor skal bevægelserne også koordineres. Helt specifikt er der tale om 3 vigtige sanser, når det handler om din balance:

  • Synssansen
  • Ligevægtssansen
  • Stillingssansen

Disse tre sanser tilsammen, giver dig den bedste forudsætning for en god balance. Lukker du dine øjne, og dermed "slukker" en af sanserne, vil du mærke at det bliver sværere at opretholde en god balance. Den følelse opstår, fordi din hjerne så kun får signaler fra to af sanserne. Synssansen vil nemlig forberede hjernen på ting du ser. Det kan være at der er et hul i vejen foran dig, du skal være særligt opmærksom på. Får du ikke hjælp af synssansen, vil din krop ikke være forberedt på dette. På den måde risikerer du at falde. På samme måde er det også vigtigt, at du er god til at aktivere dine muskler, og koordinere dem, udfra de oplysninger kroppen får. Er der et hul i vejen, skal du sørge for at lave lige præcis de små ændringer i din holdning, der gør at du opretholder den gode balance. Sådan at du ikke snubler. Som supplement til din balancetræning, er styrke- og koordinationstræning altså derfor også vigtige elementer.

4 gode øvelse med MuscleTank

Er du en smule på udebane med MuscleTank? Så er du nok ikke alene. For selvom det er super spændende, og du måske bare vil igang med det samme.. Så ER det altså et helt nyt produkt på markedet. Af den grund, er det naturligt, at du kan mangle lidt inspiration til at komme igang. Derfor har vi samlet lidt inspiration til dig. For hvordan kommer du egentlig igang, med at inkorporere den i din træning? Læs her 4 gode øvelser, der er geniale at bruge din MuscleTank til:

 

  1. Bænkpres

    - Læg dig fladt ned på ryggen, med knæene oppe, og fødderne fladt på jorden.

    - Tag godt fat i håndtagene på din MuscleTank.

    - Løft din MuscleTank op og ned.

Øvelsen fokuserer primært på bryst, skulder og triceps. Til forskel for den bænkpres du normalt laver, med et Smith-stativ, skal du her selv balancere vægten. På den måde bruger du alle musklerne mere effektivt, for at opretholde balancen samtidig med at du løfter.


2. BackSquat

- Stil dig med dine fødder ud for hvert knæ, med skulderafstand mellem fødderne.

- Ret ryggen op, og spænd derefter i maven.

- Tag en dyb indånding, sæt dig ned i luften og rejs dig op igen.

Øvelsen fokuserer primært på baller, forlår og baglår. Herudover er øvelsen rigtig god, for både din core og din koordinationsevne.


3. Ski jumps

- Stil dig med spredte ben, og lidt foroverbøjet - præcis ligesom når du står på ski.

- Hop hen på det ene ben, og før din MuscleTank med.

- Hop så langt du kan, sidelæns, hen på det andet ben, og før samtidig din MuscleTank med.

Øvelsen træner din core, benmuskler og dine koordinationsevner. Samtidig er øvelsen også en god kombination, af både cardio og styrketræning.


4. Bent-over row

- Stil dig med skulderafstand mellem benene, og bøj samtidig lidt ned i knæene.

- Hold ryggen ret, imens den er så tæt på vandret, som du kan få den.

- Herefter løfter du den op, så skuldrene peger om mod din ryg.

- Før din Muscletank ned til jorden igen, uden at give slip på den.

Øvelsen rammer primært ryggen, lænden og lidt biceps. Yderligere bliver din balancesans, ekstra godt trænet af denne øvelse, idet du er foroverbøjet.


Sulten efter mere information?

Som du måske kan fornemme, er der en lang række fordele, ved brugen af MuscleTank. Yderligere finder du simpelthen ikke et mere praktisk redskab, idet du kan have det med overalt, og stadig få det maximale ud af din krop. I modsætning til almindelige håndvægte, behøver du med en MuscleTank, ikke at investere i nye hele tiden. Du kan jo nemlig selv justere mængden af vand, jo stærkere du bliver. Dét er altså lækkert for din pengepung. Kom igang med træningen, og få styr på din balance.

Kilder:More articles